Ko par Polijas teritorijā nokritušajām Krievijas raķetēm saka NATO?

© SCANPIX

NATO amatpersona paziņojusi, ka alianse rūpīgi izskata šīs neapstiprinātās ziņas un uztur ciešus kontaktus ar Poliju, vēsta aģentūra LETA.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts mikroblogošanas vietnē "Twitter" ap pulksten 20.43 pēc Latvijas laika vēstīja, ka Polijas teritorijā trāpījušās 2 raķetes, piebilstot, ka, visdrīzāk tas ir bijis nejaušs trāpījums.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs otrdien paziņoja, ka ir svarīgi noskaidrot visus faktus par to, kas izraisīja "eksploziju" ar cilvēku upuriem Polijā.

Polijas valdības pārstāvis Pjotrs Millers attiecies pagaidām apstiprināt šīs ziņas. NATO amatpersona paziņojusi, ka alianse rūpīgi izskata šīs neapstiprinātās ziņas un uztur ciešus kontaktus ar Poliju.

"Es runāju ar [Polijas] prezidentu [Andžeju] Dudu par eksploziju Polijā. Es izteicu līdzjūtību par zaudētām dzīvībām. NATO novēro situāciju un alianses dalībvalstus cieši konsultējas. Ir svarīgi, lai tiktu noskaidroti visi fakti," tvītoja Stoltenbergs.

Portāls NRA jau vēstīja, ka Polijas teritorijā trāpījušas divas Krievijas raķetes, nogalinot 2 civiliedzīvotājus. Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis steidzami sasaucis Ministru padomes Nacionālās drošības un aizsardzības komitejas sēdi. Pēc neapstiprinātas Polijas mediju informācijas Polijas gaisa spēki pacēluši gaisā iznīcinātājus. Vairāk šeit