Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

SOK prezidents: Starptautiskas sacensības, kurās piedalītos karojošo valstu sportisti, palīdzētu nodibināt mieru

© Scanpicx

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs iestājies par to, lai olimpiskajās spēlēs piedalītos sportisti no valstīm, kuras atrodas "konfrontācijas vai kara stāvoklī", raksta portāls "Lrytas".

Līdz ar to var secināt, ka viņš un SOK vadība vēlētos redzēt agresoru Krievijas olimpiešus, kuri piedalītos sacensībās.

Tā, uzrunājot G-20 samita dalībniekus, kuri Bali atrodas kopš 15. novembra, sacīja SOK boss T. Bahs, raksta portāls "Inside the Games".

SOK vadītājs atgādināja, ka viņa vadītā organizācija uzliek sankcijas agresorvalstij Krievijai, taču vienlaikus apsūdzēja pasaules politiķus par iejaukšanos sportā.

«Mēs esam nosodījuši Krievijas valdību un noteikuši bezprecedenta sankcijas par rupjiem Olimpiskās hartas pārkāpumiem. Mēs atbalstām Ukrainas sportistus un šīs olimpiskās kopienas dalībniekus visur un vienmēr.

Taču atšķirībā no daudziem citiem kariem šajā karā dažas pasaules valdības ir uzņēmušās pašas izlemt, kuri sportisti drīkstēs piedalīties starptautiskos sporta pasākumos un kuri ne. Viņi to dara tikai tīri politisku apsvērumu dēļ,” sacīja T. Bahs. Viņš piebilda, ka starptautiskas sacensības, kurās piedalītos karojošo valstu sportisti, palīdzētu nodibināt mieru.