Tunisijā jaundibināto valdību pamet četri ministri

Tunisijas jaunais premjerministrs Mohameds Ganuči 18. janvārī paziņojis, ka tiks sodītas visas amatpersonas, kuras iesaistītas iedzīvotāju protestu apspiešanā. Tikmēr Tunisijas ielās joprojām turpinās protesta akcijas, ziņo BBC.

Tunisijas jaunā valdība tika apstiprināta tikai vakar, bet šodien, jau atkāpušies četri ministri.

Valdību pametuši transporta ministrs Anuars ben Gedurs un vēl trīs ministri. Savu lēmumu viņi pamatojuši ar šaubām par ministru kabineta stabilitāti.

Protestētāji ir nemierā, ka par jauno premjeru ieceltais Mohameds Ganuči saglabājis vairākus iepriekšējās valdības ministrus, kuri politikā darbojās arī prezidenta Zina el Abidina ben Ali varas laikā. Protestētāji to uzskata par nodevību un pieprasa amatpersonu atkāpšanos.

Šodien jaunas protesta akcijas notikušas gan galvaspilsētā Tunisā, gan citviet valstī. Lai protestu izklīdinātu, policija likusi lietā asaru gāzi, taču tunisiešu apņēmību protestēt tas nav mazinājis - izklīdināti vienā vietā, cilvēki drīz vien pulcējas atkal citviet.

Premjers Ganuči apgalvo, ka brīvas un demokrātiskas vēlēšanas notiks tuvāko sešu mēnešu laikā un tajās piedalīsies starptautiskie novērotāji, kā arī vietējā neatkarīgā vēlēšanu komisija.

Valdība pirmdien atzina, ka sadursmēs dzīvību zaudējuši 78 cilvēki.

Jau ziņots, ka protesta akcijas sākās pagājušonedēļ.Sabiedrībā bija pieaugusi neapmierinātība ar korupciju, bezdarbu un augstajām cenām, pērnā gada beigās spriedze izraisīja protesta akcijas, kuras policija mēģināja apspiest ar ieročiem.