Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Daiļslidotājam Denisam Vasiļjevam fantastiski panākumi

© Scanpix

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Šefīldā, Lielbritānijā, startējot savās sezonas otrajās "Grand Prix" sacensībās, izcīnīja otro vietu.

Piektdien īsajā programmā Vasiļjevs saņēma 42,45 punktus par tehniskajiem elementiem un 41,56 punktus par programmas komponentēm. Viens punkts daugavpilietim tika atņemts, tāpēc viņa izpildījums tika novērtēts ar 83,01 punktu, kas deva trešo vietu 12 daiļslidotāju konkurencē.

Savukārt izvēles programmu Vasiļjevs izpildīja gana veiksmīgi un tika novērtēts ar 171,55 (84,60+86,95) punktiem, kas bija otrais labākais sniegums izvēles programmā.

Labi aizvadīta izvēles programma ļāva Latvijas daiļslidotājam ar summā sakrātiem 254,56 punktiem pakāpties uz otro vietu, kas ir viņa labākais sasniegums "Grand Prix" sacensībās.

Uzvaru izcīnīja itālis Daniels Grasls, kurš pēc izvēles programmas ieņēma otro vietu, bet pēc veiksmīgi aizvadītas izvēles programmas summā tika pie 264,35 punktiem, bet labāko trijnieku noslēdza japānis Šuns Sato ar 249,03 punktiem.

Oktobra beigās Kanādā notikušajā "Grand Prix" posmā Vasiļjevs ierindojās desmitajā pozīcijā. Katrs sportists drīkst piedalīties divos posmos.

Šajā nedēļas nogalē tiek aizvadīts sezonas ceturtais "Grand Prix" posms.

Šajā sezonā notiks seši "Grand Prix" posmi un finālposms, kas iecerēts no 8. līdz 11.decembrim Itālijas pilsētā Turīnā. Finālposmam kvalificēsies seši labākie daiļslidotāji.