Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Briselē uzbrukumā ar nazi nāvējoši sadurts policists

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Briselē ceturtdien kāds vīrietis sarīkoja uzbrukumu ar nazi, nogalinot vienu Beļģijas policistu un vēl vienu ievainojot, paziņoja varas iestādes. Amatpersonas vēl izmeklē uzbrucēja motīvus.

Ziņu avots tiesu aprindās pavēstīja, ka pastāv "aizdomas" par terorismu kā šī uzbrukuma iemeslu, tomēr izmeklētāji vēl nav savākuši pierādījumus, lai to pamatotu.

Vietējie mediji ziņoja, ka uzbrucējs sadūra divus policistus rajonā pie Ziemeļu dzelzceļa stacijas (Gare du Nord), pirms cita policijas patruļa viņu sašāva kājās un vēderā.

Viens no policistiem tika sadurts kaklā un nomira no ievainojumiem, bet otrs cietušais policists un uzbrucējs tika hospitalizēti.

"Mūsu policisti katru dienu riskē ar dzīvību, lai nodrošinātu mūsu pilsoņu drošību. Šodienas drāma to atkal pierāda," tviterī paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksanders de Kro.

"Manas domas ir ar mirušā policista ģimeni un draugiem. Es patiesi ceru, ka viņa hospitalizētajam kolēģim klāsies labi."

Prokuratūras preses sekretārs paziņoja, ka uzbrukuma izmeklēšanu ir pārņēmuši federālie izmeklētāji, "jo ir aizdomas par teroristisku motīvu, kas tiks vai nu apstiprinātas vai atspēkotas".

Vairāki ziņu mediji vēstīja, nenorādot avotu, ka uzbrucējs pirms tam ceturtdien bija ieradies kādā Briseles policijas iecirknī, lai brīdinātu, ka viņš mēģinās uzbrukt policijai, tomēr netika aizturēts.

Briselē pašlaik notiek prāva pret tiem, kas ir apsūdzēti par līdzdalību grupējuma "Islāma valsts" 2016.gadā sarīkotajos uzbrukumos, kuros tika nogalināti 32 cilvēki Briseles galvenajā lidostā un kādā metro stacijā.

Beļģija no 2016. līdz 2018.gadam pieredzēja vairākus islāmistu teroraktus ar cilvēku upuriem, kas bija vērsti pret policiju vai armiju.

Līdz šim pēdējais uzbrukums, kas klasificēts kā terorakts, notika 2018.gada maijā Lježas pilsētā, kad radikalizējies uzbrucējs nošāva divas policistes un vienu studentu, pirms viņu pašu nošāva policisti.