Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Zakerbergs atzīstas, ka kļūdījies prognozēs: "Meta" atlaidīs 11 tūkstošus darbinieku

© pixabay.com

Sociālā tīkla "Facebook" mātesuzņēmums "Meta" likvidēs vairāk nekā 11 000 darbavietu, trešdien paziņoja kompānijas vadītājs Marks Zakerbergs.

Viņš norādīja, ka likvidēšanai paredzēto darbavietu skaits veido 13% no "Meta" kopējā darbavietu skaita, un šis lēmums skars izpētes laboratoriju, kas koncentrējas uz metaversa attīstīšanu, kā arī uzņēmuma platformas, starp kurām ir "Facebook", "Instagram" un "WhatsApp".

Šis ir liekākais darbavietu skaits, kāds jebkad ticis likvidēts uzņēmumā.

Zakerbergs bija prognozējis, ka e-komercijas izaugsme un tiešsaistes aktivitāte, kas koronavīrusa pandēmijas laikā ievērojami palielinājās, turpināsies, taču viņš kļūdījies, teikts "Meta" vadītāja paziņojumā darbiniekiem.

"Meta" peļņa šī gada trešajā ceturksnī veidoja 4,4 miljardus dolāru, kas ir par 52% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Tehnoloģiju nozarē šobrīd vērojama nopietna lejupslīde, un vairāki lielie uzņēmumi paziņojuši par vērienīgu darbavietu likvidēšanu. Mikroblogošanas vietne "Twitter" pagājušajā nedēļā atlaida pusi no 7500 darbiniekiem, jaunajam īpašniekam Īlonam Maskam veicot plašus pārkārtojumus nedēļu pēc šī uzņēmuma pārņemšanas.