Berluskoni neesot maksājis par seksu

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni, uzstājoties televīzijā, apgalvojis, ne ne reizi dzīvē neesot maksājis par seksu ar sievieti. Šādā veidā viņš centies kliedēt aizdomas par attiecībām ar tolaik 17 gadus veco naktskluba dejotāju Karimu el Marugu jeb Rūbiju.

Pagājušās nedēļas nogalē viņa atzina, ka par viesošanos pie premjera saņēmusi 7000 eiro lielu atlīdzību, taču intīmu attiecību abu starpā neesot bijis. Bet Milānas prokuratūra parlamentam nosūtījusi oficiālu pieprasījumu atļaut uzsākt izmeklēšanas darbības pret valdības vadītāju – Itālijā prostitūtas, kas jaunāka par 18 gadiem, izmantošana ir noziegums.

"Ir pat absurdi iedomāties, ka es varētu maksāt par seksu ar sievieti. Nekas tāds manā mūžā nekad nav noticis, es to uzskatītu par pazemojošu," 74 gadus vecā S. Berluskoni sacīto citē Reuters. Viņš arī piebildis, ka pēc 2009. gadā notikušās šķiršanās no Veronikas Lario atradis citu otro pusīti un šī persona, kuras vārds netiek atklāts, vienmēr piedalījusies premjera rīkotajos pasākumos. "Viņa taču man nekad nebūtu ļāvusi tā rīkoties," emocionāli sacījis S. Berluskoni. Itālijas mediji norāda, ka šī ir pirmā reize, kad S. Berluskoni runā par nopietnām attiecībām, kas viņam izveidojušās pēc šķiršanās no sievas. Premjera kritiķi gan ir pilnīgi pārliecināti, ka viņš melo, turklāt nešaubās, ka ar piekukuļošanas palīdzību S. Berluskoni patiešām izdosies atrast kādu sievieti, kura būs gatava tiesas priekšā apliecināt, ka kopš 2009. gada dzīvo kopā ar premjeru un viņu pieskata.

Pati K. el Maruga jeb Rūbija Rubacouri (Rūbija Siržu laupītāja) tikmēr jau kļuvusi par Itālijas mediju zvaigzni. Sestdien sarunā ar televīzijas kompāniju Sky TG24 viņa atzinusi, ka par vizīti S. Berluskoni villā (tā notika pērnā gada Valentīna dienā) saņēmusi 7000 eiro, taču noliegusi, ka viņai bijušas intīmas attiecības ar premjeru.

"Naudu viņš iedeva tāpēc, ka zināja, ka esmu tikai nesen ieradusies Milānā un man ir grūta finansiālā situācija," sacījusi jauniete, piebilstot, ka nedz S. Berluskoni, nedz viņas paziņām dejotājām neesot bijis ne jausmas, ka viņa ir nepilngadīga. "Es visiem stāstīju, ka man jau ir 24 gadi," viņa sacījusi. AFP atgādina, ka ziņas par S. Berluskoni un K. el Marugas pazīšanos izplatījās pēc tam, kad meitene par zādzību nokļuva policijas iecirknī, bet premjers, izmantojot savu augsto stāvokli, panāca viņas atbrīvošanu. Izmeklētāji uzskata, ka S. Berluskoni rīcības motīvs šajā gadījumā bijis nodrošināšanās, lai dejotāja nopratināšanas laikā nesarunā ko lieku. Premjers ir atzinis, ka izdarījis spiedienu uz policiju, taču apgalvo, ka tā rīkojies tikai tāpēc, ka viņam esot bijis žēl meitenes.

Reuters vēsta, ka S. Berluskoni 21. janvārī uzaicināts sniegt liecības Milānas prokuratūrā, turklāt gadījumā, ja viņš ir pārāk aizņemts, izmeklētāji ir gatavi valdības vadītāju uzklausīt arī brīvdienās. Vakar premjera advokāti, kuri turpina izstrādāt aizstāvības līniju, vēl nebija gatavi paziņot, vai premjers ieradīsies sniegt liecības. Svētdienas vakarā Sky TG24 sarīkotā aptauja liecināja, ka 60% itāliešu netic premjera apgalvojumiem, ka izmeklēšana uzsākta tikai tādēļ, lai viņu nomelnotu.

Pasaulē

Astronomi ir novērojuši milzīgu strūklu pāri, kas izplūst no supermasīva melnā cauruma 7,5 miljardu gaismas gadu attālumā no Zemes. Megastruktūra aptver 23 miljonus gaismas gadu, padarot šīs melnā cauruma strūklas par lielāko jebkad redzēto, liecina jauni pētījumi, kas publicēti žurnālā “Nature”.

Svarīgākais