Krievu propaganda: Šoziem eiropieši dzīvošot bez siltuma un elektrības

© Pixabay

Vērojot pēdējo nedēļu Krievijas propagandas raidījumus, jāatzīst, ka to vēstījumos iestājusies zināma stagnācija un vienveidība. Propagandistu galvenais uzdevums gan joprojām ir nemainīgs - "skalot" smadzenes Krievijas sabiedrībai, lai tā nesāktu pagurt no ieilgušā kara Ukrainā un nesāktu uzdot varai neērtus jautājumus, secina ziņu aģentūra LETA savā iknedēļas apskatā par kaimiņvalsts propagandas mašinēriju. 

Piemēram, nenogurstoši tiek ziņots, ka ziemā eiropiešus gaida tumsa un nabadzība, tāpat tiek klāstīts par augsto inflāciju, kas pārņēmusi Rietumu pasauli. Protams, propagandisti nevienā brīdī nestāsta par starptautiskajā presē plaši izskanējušo informāciju, ka Eiropas Savienības valstu gāzes krātuves ir piepildītas par 91%, kas ir krietni vairāk nekā izvirzītais mērķis - 80% piepildījums.

Lai arī gaidāmā ziema Eiropai nebūs vienkārša un jau pašlaik ir spēkā dažādi taupības pasākumi, tomēr ne tuvu nav gaidāma tāda katastrofa, kā to iztēlo krievu ideologi, kuri cenšas savu sabiedrību pārliecināt, ka eiropieši dzīvos bez siltuma un elektrības.

Uzskatāms piemērs ir Latvija. Lai arī mūsu valstī ir spēkā dažādi taupības pasākumi un, piemēram, nenotiks ierastais festivāls "Staro Rīga", tomēr nav nekāda pamata runāt par elektrības vai siltuma padeves traucējumiem vai pārrāvumiem visas valsts mērogā. Tāpat vairums pašvaldību, tostarp galvaspilsēta Rīga, jau ir paziņojušas, ka pilsētu galvenajos laukumos ar gaismām rotātas Ziemassvētku egles būs, tāpat kā Ziemassvētku tirdziņi. Varbūt mazāk spoži kā citu gadu, bet neviena Eiropas pilsēta nav ziņojusi, ka atceļ Ziemassvētku tirdziņus. Pretēji krievu apgalvojumiem par slīgšanu tumsā Francijas prese raksta, ka arī šogad tā sauktās Ziemassvētku gaismas krāšņos Parīzi, tikai tās būs LED gaismas, kas tiks izslēgtas pirms pusnakts.

Svarīgākais