Pamatiedzīvotāji Peru par ķīlniekiem saņēmuši 70 tūristus

© Pixabay

Peru Amazonē pamatiedzīvotāji saņēmuši gūstā desmitiem tūristu, tostarp sievietes un bērnus. Viņi pieprasa, lai viņu valdība nekavējoties veiktu izmeklēšanu par masveida kaitējumu videi, ko izraisījusi cauruļvada noplūde, raksta portāls "Spiegel".

Vietējie iedzīvotāji Peru par ķīlniekiem sagrābuši aptuveni 70 tūristus. Tādejādi protestējot pret valdības bezdarbību pēc naftas noplūdes no cauruļvada.

"Mēs ar šo rīcību vēlamies pievērst valdības uzmanību," ceturtdien (pēc vietējā laika) radiostacijai RPP sacīja Kuniniko pašvaldības vadītājs Vatsons Truhiljo.

Viņš piebilda, ka aptuveni 70 tūristi, kas tiek turēti gūstā pie Maranjonas pietekas, ir Peru pilsoņi un ārzemnieki. Saskaņā ar informāciju, ārzemju atpūtnieki ieradušies no ASV , Spānijas , Francijas , Lielbritānijas un Šveices, viņu vidū ir sievietes un bērni.

Cilšu pārstāvis Truhiljo aicinājis uz reģionu nosūtīt valdības delegāciju, lai izmeklētu kaitējumu videi, ko izraisīja Norperuano naftas vada plīsums septembra vidū. Avārijā Kuniniko upē ieplūda 2500 tonnas jēlnaftas.