Bijušais Zviedrijas premjers: Putins ir auksts aprēķina tipa cilvēks, Jeļcins - daudz emocionālāks

© SCANPIX

"Esmu ticies ar viņiem abiem - ar Jeļcinu gan vairāk nekā ar Putinu - un varu piekrist, ka Putins daudz vairāk ir auksts aprēķina tipa cilvēks, kamēr Jeļcins bija emocionāls, kaut kādā ziņā vairāk krievs. Viņu bija ļoti iespaidojis Puškins, nedomāju, ka to varētu teikt arī par Putinu," intervijā aģentūrai LETA sacīja bijušais Zviedrijas premjers un ārlietu ministrs, Eiropas Ārlietu padomes līdzpriekšsēdētājs Karls Bilts.

K. Bilts sarunā ar aģentūru LETA uzsvēra, ka Latvijai ir jāspēj izskaidrot savu vēsturi eiropiešiem. Turklāt Baltijas valstīm, pēc viņa teiktā, ir zināma pieredze un prasme tikt galā ar krieviem.

"Ļoti spilgts ir, piemēram, bijušā Igaunijas prezidenta Lennarta Meri piemērs - kad viņš, patiešām unikāla personība, piedalījās sarunās ar [Krievijas prezidentu Borisu] Jeļcinu, viņš pastāstīja, kā kājām cauri visai Krievijai atnācis mājās no nometnes Sibīrijā, uz kuru bija izsūtīts kopā ar savu ģimeni. Beigās viņš pat Jeļcinam nocitēja Puškinu. Pēc tā Jeļcins vairs nav spējis ne pret ko iebilst un visu parakstījis. Stāsts ir varbūt viegli piepušķots, bet patiess," sacīja Karls Bilts.

Svarīgākais