Polija no Dienvidkorejas iegādāsies 288 raķešu palaišanas iekārtas

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Polija iegādāsies Dienvidkorejas raķešu palaišanas iekārtas, turpinot papildināt savus ieroču krājumus pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Polija jau ir iegādājusies Dienvidkorejas haubices un tankus.

Polija gatavojas šodien parakstīt līgumu ar Dienvidkorejas konglomerāta "Hanwha Corp" uzņēmumu "Hanwha Defense" par raķešu palaišanas iekārtu "K239 Chunmoo" iegādi, paziņojušas amatpersonas.

Saskaņā ar līgumu Dienvidkoreja piegādās Polijai 288 raķešu palaidējus, no kuriem 18 tiks piegādāti jau 2023.gada sākumā, paziņoja Polijas Aizsardzības ministrija.

Polija jūlijā parakstīja līgumu par Dienvidkorejā ražotu tanku un haubiču iegādi 5,8 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Krievijas iebrukums Ukrainā daudzās Austrumeiropas valstīs raisījis bažas par savu drošību, arī Polijā.

Polija ir solījusi palielināt savus aizsardzības tēriņus līdz 3% no iekšzemes kopprodukta un vairāk nekā divas reizes palielināt savu armiju.

Dienvidkorejas uzņēmums "Hyundai Rotem" paziņoja, ka Polijai jau piegādāti pirmie desmit tanki "K2 Black Panther". Kopumā Polijai līdz 2025.gadam tiks piegādāti 180 tanki.

"Hanwha Defense" atklāja, ka sūta Polijai 24 haubices "K9". Kopumā līdz 2026.gadam Polijai tiks piegādātas 212 haubices.

Polija arī vienojusies iegādāties no Dienvidkorejas 48 iznīcinātājus "FA-50". Gaidāms, ka lidaparāti tiks piegādāti jau nākamgad.

Svarīgākais