Zelenskis uzskata, ka Krievija iestājies "militārais bankrots"

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Irānā ražotu dronu plaša izmantošana Krievijas uzbrukumos Ukrainā simbolizē Kremļa "militāro un politisko bankrotu", otrdien savā videouzrunā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Pats fakts, ka Krievija lūgusi šādu palīdzību Irānai, ir Kremļa atzinums par savu militāro un politisko bankrotu," sacīja Zelenskis.

"Viņi gadu desmitiem tērēja miljardiem dolāru savam militāri rūpnieciskajam kompleksam, bet iznākumā sāka klanīties Teherānai, lai saņemtu samērā vienkāršus dronus un raķetes. Stratēģiski tas viņiem tomēr nepalīdzēs," piebilda Zelenskis.

"Tas tikai tālāk pierāda pasaulei, ka Krievija ir uz sakāves ceļa un mēģina vēl kādu piesaistīt par savu līdzdalībnieku terorā," teica Zelenskis.

Viņš nepievienojās Ukrainas ārlietu ministra Dmitro Kulebas otrdien izteiktajam priekšlikumam pārtraukt diplomātiskās attiecības ar Irānu.

"Mēs noteikti nodrošināsim piemērotu starptautisku reakciju uz to," sacīja Zelenskis, runājot par Irānas dronu izmantošanu.

Kijiva un tās Rietumu sabiedrotie ir apsūdzējuši Maskavu, ka tā pēdējās nedēļās izmantojusi Irānā ražotos dronus uzbrukumos Ukrainā. Kremlis otrdien apgalvoja, ka tam neesot nekas zināms par to, ka Krievijas armija izmantotu šādus ieročus.

Teherāna paziņoja, ka ir gatava sarunām ar Kijivu, lai izskaidrotu "nepamatotos" apgalvojumus par to, ka Irāna piegādā dronus Krievijai.

Svarīgākais