Krievijā bloķēta vietne, kas palīdz krievu karavīriem padoties gūstā Ukrainas armijai

© Reuters/Scanpix/Leta

Krievijā bloķēta Ukrainas valsts projekta "Gribu dzīvot" vietne, ar kuras palīdzību Krievijas karavīri var vienoties par padošanos gūstā Ukrainas armijai, vēsta sabiedriskā organizācija "Roskomsvoboda".

Kā informē "Roskomsvoboda", lēmumu par vietnes bloķēšanu Krievijas Ģenerālprokuratūra pieņēma 11.oktobrī, svētdien, 16.oktobrī, vietne tika bloķēta.

Projekts "Gribu dzīvot" paredzēts, lai palīdzētu Krievijas karavīriem, kas nevēlas karot ar Ukrainu, droši padoties gūstā Ukrainas armijai.

Vietnē publicēta detalizēta instrukcija, kā nodoties Ukrainas spēku gūstā, kā arī padomi tiem, kas vēlas izvairīties no mobilizācijas.

4.oktobrī Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes mājaslapā tika publicēta informācija, ka pēdējo nedēļu laikā jau saņemti vairāk nekā 2000 krievu iesniegumu par viņu gatavību padoties.

Pasaulē

Krievijā sasniegts jauns kukuļdošanas rekords - bijušais Maskavas Tveras rajona komitejas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Marats Tambijevs no hakeru grupējuma saņēmis kukuli 2718 bitkoinu apmērā, kura vērtība šodien būtu 156,33 miljoni eiro. Starp kukuļdevējiem ir Igaunijas pilsonis Kirils Samokutjajevs, raksta “postimees.ee”.