Amerikāņu pāriem izplatīta ir "finansiāla neuzticība"

Aptuveni trešdaļa amerikāņu piekopj finansiālu neuzticību, tas ir, melo saviem dzīvesbiedriem par naudu. Dažkārt šāda prakse noved arī pie nopietnām sekām, piemēram, šķiršanās, teikts publiskā viedokļa aptaujas secinājumos.

Forbes.com veiktajā veiktajā aptaujā, kurā uz jautājumiem atbildējuši 2019 amerikāņi, noskaidrots, ka 31 procents pāru, kuriem ir kopēja finansiālā saimniecība, nav īsti atklāti par patieso situāciju ar naudu. Viņi naudu slēpj vai arī nestāsta par saviem parādiem vai ieņēmumiem.

Viena trešdaļa respondentu arī atzinuši, ka ir atklājuši šāda veida krāpšanu. Par finansēm savām otrajām pusēm puslīdz vienlīdzīgi melo gan vīrieši, gan sievietes. Visbiežākais finanšu krāpšanas paveids ir naudas slēpšana. Salīdzinoši daudz respondentu no savas otrās puses slēpj pirkumus, rēķinus, vai bankas kontus.

Tas portālam Forbes.com ļāvis secināt, ka finansiālā neuzticība varētu būt „jauna norma”, lai arī tā var izraisīt nopietnu kaitējumu attiecībās. 16 procentos gadījumu aptaujas dalībnieki sacīja, ka pēc šādas neuzticības atklāšanas ir juridiski izšķīrušies, savukārt 11 procentos gadījumu — izbeiguši kopdzīvi. 67 procentiem aptaujāto naudas jautājumu slēpšana izraisījusi strīdus, bet 42 procentos gadījumu iznākums bijusi mazināta uzticēšanās.

Svarīgākais