Kolumbietis uzsācis vietējo spoku skaitīšanu

Kāda Kolumbijas pilsētas Medelinas apbedīšanas biroja īpašnieks uzsācis pilsētas spoku skaitīšanu, un pagaidām viņa darbiniekiem izdevies identificēt 215 pārdabiskas radības. Turklāt 23 spoku klātbūtni viņi pamanījušies fiksēt ar fotoaparātiem vai videoaparatūru.

«Nav nekādu šaubu, ka šajā pilsētā daudzās ēkās mitinās spoki. Gadiem ilgi tautā klīst nostāsti par viņiem, un mēs nolēmām, ka pienācis pēdējais brīdis spokus uzskaitīt un klasificēt,» sarunā ar AFP stāsta apbedīšanas biroja «Betancur Funeral Home» īpašnieks Viljams Betankūrs.

Iespaidojies no nesen Ķīnā un Krievijā sarīkotajām tautas skaitīšanām, viņš četrus savus darbiniekus ietērpis formas tērpos, apgādājis ar anketām un nosūtījis uz pilsētu veikt spoku skaitīšanu. «Pagaidām rezultāti ir lieliski, esam identificējuši jau 215 spokus,» stāstījis Betankūrs. Apzinoties, ka paši spoki skaitīšanā nav īpaši ieinteresēti, viņš aicinājis Medelinas iedzīvotājus ziņot par novērotām neparastām parādībām – trokšņiem, gaismām, vīzijām. Atsaucība esot samērā liela, turklāt gan no Kolumbijas iedzīvotājiem, gan ārzemniekiem Betankūrs saņēmis arī padomus, kā precīzāk noteikt spoku klātbūtni, un pat piedāvājumus iegādāties attiecīgas palīgierīces.

Apbedīšanas biroja īpašnieks atzinis, ka ideja par spoku skaitīšanu viņam radusies pēc tam, kad viņš pats saskāries ar pārdabiskām parādībām. «Ik pa laikam es pa logu redzu, ka ap ēku skraida mans suns, kurš nomira pagājušajā rudenī,» viņš teicis. Betankūrs plāno spoku skaitīšanu pabeigt līdz nākamajam rudenim, bet pēc tam sava darba rezultātus apkopot grāmatā vai, ja izdosies piesaistīt līdzekļus, uzņemt dokumentālu filmu.

Svarīgākais