Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

"Es uzskatu sevi par pilnīgi nevainīgu." Ovsjaņņikova apstiprina, ka izbēgusi no mājas aresta

© AP/Scanpix/Leta

Maskavas propagandas kanālā "Pervij kanal" ("Pirmais kanāls") bijusī redaktore Marina Ovsjaņņikova apstiprinājusi, ka izbēgusi no mājas aresta.

"Es uzskatu sevi par pilnīgi nevainīgu un, tā kā mūsu valsts atsakās ievērot savus likumus, es atsakos ievērot man no 2022.gada 30.septembra piemēroto drošības līdzekli," vietnē "Telegram" paziņojusi Ovsjaņņikova.

Jau vēstīts, ka Krievijas Iekšlietu ministrija pirmdien izsludināja Ovsjaņņikovu meklēšanā.

Ovsjaņņikova apsūdzēta par "nepatiesas informācijas izplatīšanu par Krievijas bruņotajiem spēkiem".

Ovsjaņikova iepriekš gadiem ilgi bija redaktore Krievijas propagandas kanālā "Pervij kanal".

Taču 14.marta vakarā tiešraides ziņu programmas "Vremja" ("Laiks") laikā, kad raidījuma vadītāja Jekaterina Andrejeva runāja par valdības plāniem sankciju ietekmes mīkstināšanai, viņai aiz muguras parādījās Ovsjaņņikova ar plakātu, uz kura bija rakstīts "NOWAR (nē karam). Apturiet karu, neticiet propagandai, šeit jums melo. Russians against war (krievi pret karu)".

Vēl pirms akcijas Ovsjaņņikova ierakstīja video, kurā atvainojās par piedalīšanos propagandā un aicināja apturēt karu Ukrainā. Video tika publicēts sociālajos medijos.

Pēc šīs protesta akcijas Ovsjaņņikova tika aizturēta, un tiesa viņai piesprieda 30 000 rubļu (aptuveni 250 eiro) lielu naudas sodu.

Pēc protesta akcijas Ovsjaņņikova kādu laiku pavadīja ārpus Krievijas un trīs mēnešus strādāja Vācijas laikrakstā "Die Welt". Taču jūlijā viņa atgriezās Krievijā, kā iemeslu minot nepieciešamību nokārtot strīdu par bērnu aizbildniecību.

Kopš protesta tiešajā ēterā Ovsjaņņikova tikusi vairakkārt aizturēta un administratīvi sodīta par iestāšanos pret Krievijas karu Ukrainā.

Augstā viņai uz diviem mēnešiem tika piemērots mājas arests par protestu jūlijā pie Kremļa. Viņa protestēja pretī Kremlim ar plakātu, kurā Krievijas prezidents Vladimirs Putins nodēvēts par slepkavu un viņa karavīri par fašistiem.

Ja Ovsjaņņikova tiks atzīta par vainīgu apsūdzībās par nepatiesas informācijas izplatīšanu par Krievijas bruņotajiem spēkiem, viņai var tikt piespriests līdz desmit gadiem ilgs cietumsods.

Mājas arests viņai bija piemērots līdz 9.oktobrim, bet Krievijas mediji ziņoja, ka sestdien viņa kopā ar savu 11 gadus veco meitu aizbēgusi, un viņas atrašanās vieta nav zināma.