Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Ārlietu ministrija neatzīst Krievijas īstenoto Ukrainas teritoriju prettiesisko aneksiju

© Dmitrijs Suļžics/f64

Ārlietu ministrija neatzīst okupēto Ukrainas teritoriju aneksiju un nosoda Krievijas prezidenta lēmumu par šo teritoriju iekļaušanu Krievijas sastāvā. Šāds lēmums ir klajš ANO statūtu un citu starptautisko tiesību normu pārkāpums, vēsta Ārlietu ministrijas preses dienests.

Krievijas rīkotie viltus referendumi un to rezultāti nav leģitīmi. Referendumi īstenoti okupācijas apstākļos un bruņotu spēku klātbūtnē un neatspoguļo Ukrainas tautas gribu.

Prettiesiskais lēmums par aneksiju tiek pieņemts laikā, kad Ukraina īsteno veiksmīgus pretuzbrukumus frontē, atbrīvojot plašas Ukrainas teritorijas no Krievijas okupācijas. Šis lēmums nekādā veidā neietekmē Ukrainas likumīgās tiesības atbrīvot un aizsargāt savu teritoriju no agresorvalsts okupācijas spēkiem. Doņeckas, Hersonas, Luhanskas un Zaporižjas apgabali, kā arī Krimas Autonomā Republika un Sevastopole - tā ir Ukraina.

Eiropas Savienība un citi līdzīgi domājošie partneri turpinās un pastiprinās spiedienu pret agresorvalsti Krieviju, tai skaitā ieviešot jaunas sankcijas.

Nemainīgi paužam stingru atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai tās starptautiski atzītajās robežās. Turpināsim sniegt visa veida atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem cīņā par savu brīvību un neatkarību.