Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Moldovas prezidente cer, ka Ukrainas uzvara varētu veicināt Piedņestras konflikta atrisināšanu

© Reuters/Scanpix/Leta

Ukrainas uzvara pilna apjoma karā, kuru izraisījusi Krievija, varētu radīt nosacījumus Piedņestras konflikta noregulēšanai, uzskata Moldovas prezidente Maija Sandu.

"Es vienmēr esmu teikusi, ka šis konflikts var tikt atrisināts, kad parādīsies ģeopolitiska iespēja, un mums ir jābūt gataviem šai ģeopolitiskajai iespējai. Tiklīdz Ukraina uzvarēs karā, va parādīties ģeopolitiskā iespēja," Moldovas prezidente trešdien paziņoja telekanālā "Jurnal TV".

Viņa vienlaikus uzsvēra, ka pašreizējā situācijā neredz nosacījumus Piedņestras problēmas mierīgai atrisināšanai.

"Bet mūsu galvenais nosacījums ir konflikta mierīga atrisināšana. Un es atbildu visiem tiem, kas uzskata, ka tagad ir pienācis laiks: mums šobrīd pats galvenais ir saglabāt mieru gan Dņestras labajā, gan kreisajā krastā," piebilda Sandu.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirms tam paziņoja, ka jebkuras darbības, kas tiks uzskatītas par draudiem Krievijas "miera uzturētāju" un armijas drošībai Piedņestrā, Krievjas varas iestādes uzskatīs par uzbrukumu Krievijai.

Atbildot uz to, bijušais ASV karaspēka pavēlnieks Eiropā Bens Hodžess ierosināja Ukrainai un Moldovai kopā risināt "Piedņestras jautājumu".