Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Noklausies: politoloģijas profesors divu minūšu laikā, runādams par aitām, kas aizbēg pāri robežai, spēj izskaidrot Krievijas agresīvo politiku

Vēsturnieks un politologs, emeritētais profesors Kārlis Daukšts ir specializējies uz Vidusāzijas un postpadomju valstu izpēti, kas viņam ļauj kompetenti spriest arī par Ķīnas un citu valstu ietekmi uz karu Ukrainā un vispārējo ģeopolitiku. Šī gada sākumā notika revolūcijai līdzīgs dumpis Kazahstānā, kura rezultātā valsts sāka strauji modernizēties, rietumnieciskoties un attālināties no Krievijas ietekmes sfēras, savukārt tieši šobrīd Azerbaidžāna apšaudījusi Armēniju, Tadžikistānas un Kirgizstānas robežu pārņem šaušana un uzbrukumi, pie kam tieši tajā brīdī, kad šādas sadursmes ir izdevīgas Krievijai, jo palīdz novērst uzmanību no Krievijas armijas sakāvēm Ukrainā. Atbildot uz žurnālista jautājumiem, profesors sāk raksturot situāciju ar lopiem, kas aizbēg uz kaimiņvalsts teritoriju, un beidz ar Putina ārpolitikas izskaidrojumu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums
no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

Par projekta "Ziņojums par stāvokli Ukrainā" saturu atbild SIA "Mediju nams".
#SIF_MAF2022

ZIŅOJUMS PAR STĀVOKLI UKRAINĀ: interneta raidījumu, reportāžu un mediju rakstu cikls par situāciju Ukrainā un ar to saistītajiem jautājumiem ziņu portālā “nra.lv” un drukātajā žurnālā “Vakara Ziņas”. Tas iekļaus regulāras reportāžas un video no pašas Ukrainas teritorijas un Ukrainas pierobežas, kā arī Latvijas. Tiks atspoguļota un analizēta karadarbība, Latvijas un citu valstu atbalsts, postījumu novēršana un mēģinājumi atjaunot mierīgu dzīvi, atbalsts bēgļiem, humānā un militārā palīdzība, kā arī analizēta ietekme uz situāciju Latvijā, tās ekonomiku un politiku.