Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

VIDEO: Zelenskis Krievijas karavīriem apsola trīs lietas

© Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piedāvāja garantētu aizsardzību Krievijas karavīriem, kuri padodosies konflikta laikā.

“Es vēlreiz gribu teikt krieviem krievu valodā. Nebija nejaušība, ka Krievijas izsludināto noziedzīgo mobilizāciju paši Krievijas pilsoņi uzreiz nosauca par "kapulizāciju". Kapsēta. Krievijas varas iestādes labi apzinās, ka sūta savus pilsoņus nāvē - citu iespēju nav, ”viņš sacīja.
Pēc prezidenta domām, krievu komandieriem nerūp krievu dzīvības. “Viņiem vienkārši jāaizpilda tukšās vietas pēc mirušajiem, ievainotajiem, izbēgušajiem vai sagūstītajiem krievu karavīriem. Kas aizpildīs šīs vietas, jūsu valdībai ir vienalga. Kaut vai jauni IT speciālisti, kuri nemaz nav dienējuši, kaut pensionāri, kuri dienēja tikai padomju armijā. Tāpēc tagad ir galvenais brīdis jums visiem, laiks, kad izlemjat, vai jūsu dzīve beigsies. Labāk nepaņemt pavēsti nekā nomirt svešā zemē kā kara noziedzniekam. Labāk bēgt no šīs noziedzīgās mobilizācijas, nekā būt kroplam un tad atbildēt tiesas priekšā par piedalīšanos agresīvā karā. Padoties Ukrainas gūstā ir labāk nekā mirt zem mūsu ieroču šāvieniem, zem mūsu absolūti godīgajiem sitieniem, jo ​​Ukraina aizstāv sevi šajā karā,” sacīja Zelenskis.
Viņš norādīja, ka Ukraina katram Krievijas karavīram, kurš padosies, garantē trīs lietas. “Pirmkārt, pret jums izturēsies civilizēti, saskaņā ar visām konvencijām. Otrkārt, neviens nezinās apstākļus, kā jūs padevāties, neviens Krievijā nezinās, ka jūsu padošanās bija brīvprātīga. Un trešais: ja jūs baidāties atgriezties Krievijā, mēs atradīsim veidu, kā arī to nodrošināt. Ukraina darīs visu savas uzvaras labā. Un katram Krievijas pilsonim ir jāsaprot: nekādi triki okupantam nepalīdzēs. Es jums apsolu,” sacīja Ukrainas prezidents.