"Narkotiku mafija" plānojusi nolaupīt Beļģijas tieslietu ministru; vainīgie aizturēti

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Nīderlandes policija nedēļas nogalē aizturējusi četras personas aizdomās par Beļģijas tieslietu ministra nolaupīšanas plāniem.

Beļģijas tieslietu ministrs Vinsents van Kvikenborns, kurš ir arī Flandrijas rietumos esošās Kortreikas mērs, sabiedriskās raidsabiedrības RTBF pārraidītā videovēstījumā savas nolaupīšanas plānošanā apsūdzējis "narkotiku mafiju".

Uzrunājot vietējā ballē sanākušos, ministrs pavēstīja, ka ceturtdien saņēmis telefona zvanu, kurā federālais prokurors viņu brīdinājis, ka tiek plānota viņa nolaupīšana.

Sestdien Beļģijas federālā prokuratūra paziņoja, ka policija ir pastiprinājusi van Kvikenborna apsardzi nopietna apdraudējuma dēļ.

Saistībā ar plāniem nolaupīt ministru Nīderlandē aizturēti trīs cilvēki, kuru izdošanu cenšas panākt Beļģija.

Hāgas prokuratūras preses pārstāvis informēja, ka visi trīs aizturētie ir Nīderlandes pilsoņi.

Svētdien anonīms avots drošības iestādēs atklāja, ka Nīderlandē aizturēts arī ceturtais aizdomās turētais.

Avots ziņu aģentūrai AFP apstiprināja flāmu laikrakstā "Het Laatste Nieuws" izskanējušo, ka netālu no ministra mājām Kortreikā novietotā automašīnā ir atrasts automātiskais šaujamierocis.

Sestdien van Kvikenborns tviterī rakstīja, ka viņš un viņa ģimene "ir drošībā. Mūsu cīņa pret organizēto noziedzību turpinās. Ar lielāku cilvēku skaitu un lielākiem resursiem nekā jebkad iepriekš. Mēs nekad nedrīkstam piekāpties vardarbībai".

Prokuratūrā norādīja, ka pagājušajā nedēļā saņemta informācija par iespējamiem draudiem, tādēļ sākta izmeklēšana. Detalizētāku informāciju prokuratūrā nesniedza.

Svarīgākais