Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Vai Kremļa preses sekretāra Peskova dēlam draud 10 gadi Krievijas cietumā?

© SCANPIX

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis izmaiņas likumā par militāro dienestu. Saskaņā ar likumu rezerves pilsoņi, kuri tagad ir iesaukti militārajās mācībās, bet kuri uz tām neieradīsies, bez atļaujas atstās dienesta vietas vai brīvprātīgi padosies tiks sodīti ar 10 gadiem cietumā.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova dēls Nikolajs atteicās doties uz kara komisariātu. Tiesa, šajā gadījumā Peskova dēlam nezvanīja vis no īstā kara komisariāta, bet gan "Popuļarnaja poļitika" žurnālists Dmitrijs Ņizovcevs. Taču uz jautājumu, kāpēc viņs nav atbildējis uz pavēsti, Peskova dēls nenoliedza, ka tādu saņēmis. Teica vien, ka neieradīsies komisariātā.

"Man vispār ir jāsaprot, kas notiek un kādas man ir tiesības. Lai mani rīt savāktu? Ticiet, tas ne jums, nedz man nav vajadzīgs," skaidroja jaunais vīrietis.

Tātad, ja tiešām Peskova dēls saņēma mobilizācijas pavēsti, bet neieradās norādītajā laikā kara komisariātā, arī viņu teorētiski var ielikt cietumā uz 10 gadiem.