Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

ASV draud Krievijai ar smagām sankcijām Ukrainas aneksijas gadījumā

© Pixabay.com

ASV kopā ar sabiedrotajiem un partneriem ir gatavas noteikt Krievijai smagas un ātras sankcijas, ja tiks turpināts scenārijs par okupēto Ukrainas teritoriju aneksiju, piektdien preses brīfingā brīdināja Baltā nama preses sekretāre Karīna Žanpjēra.

"Mēs esam gatavi Krievijai papildus noteikt ātras un smagas ekonomiskās sekas kopā ar mūsu sabiedrotajiem un partneriem, atbildot uz šīm darbībām, ja viņi (Krievija) ies tālāk pa aneksijas ceļu," sacīja Baltā nama pārstāve.

"Mēs turpinām stingri stāvēt ar Ukrainas tautu un nodrošināt tai aizsardzības palīdzību vēsturiskos apjomos, lai palīdzētu viņiem aizsargāt savu teritoriju, lai palīdzētu viņiem aizstāvēt savu brīvību," uzsvēra Žanpjēra.

Viņa atgādināja, ka ASV un citas G7 valstis nākušas klajā ar kopīgu paziņojumu, ka nekad neatzīs Krievijas pretenzijas un Ukrainas suverēno teritoriju, kā arī neatzīs pseidoreferendumu rezultātus.

ASV prezidents Džo Baidens, šonedēļ uzstājoties ANO Ģenerālajā asamblejā, pseidoreferendumus nodēvēja par klaju starptautisko tiesību pārkāpumu, kā arī suverenitātes un teritoriālās integritātes principu, kas ir ANO Hartas pamatā, nicināšanu, sacīja Žanpjēra.

"Tas, ko mēs redzam Krievijā, īpaši attiecībā uz protestiem un to, kā krievi bēg no savas valsts, nozīmē, ka šis karš tautā nav populārs," norādīja Žanpjēra.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina pašreizējās darbības ir vājuma, nevis spēcīgas režīma pozīcijas izpausme, un cilvēku reakcija to apliecina, uzsvēra Baltā nama pārstāve.