Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Olena Zelenska: Pēc 24. februāra tūkstošiem mūsu sieviešu ņēma rokās ieročus

© Publicitātes foto

Rīgā tika atklāta starptautiska konference "Novatore Impact Summit" sieviešu ekonomiskai spēcināšanai. Ar neklātienes uzrunām to pagodināja arī Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska.

Savā uzrunā O. Zelenska atzina, ka viņai sāp sirds, skatoties ne tikai uz Krievijas raķešu nopostītajām mājām, bet arī uz sabombardētajām tirdzniecības vietām, veikaliem, kafejnīcām, kas bija radītas smagā darbā.

"Gandrīz puse Ukrainas uzņēmēju ir sievietes. Citos apstākļos es labprāt runātu par to, kāda ir ukraiņu sieviete - uzņēmēja mierīgā un pārticīgā valstī, jo pirms Krievijas iebrukuma mēs veidojām sabiedrību ar vienlīdzīgām iespējām visiem. Bet karš mūs visus piespieda pievērsties izdzīvošanas jautājumiem," atzīst Ukrainas pirmā lēdija.

"Kāda ukraiņu uzņēmēja šobrīd vada ofensīvu austrumos - jo pēc 24.februāra tūkstošiem mūsu sieviešu ņēma rokās ieročus. Cita pārveido savu veikalu, lai modernu apģērbu vietā šūtu ziemas militārās uniformas. Kāda sava restorāna virtuvi atvēlējusi brīvprātīgajiem, lai gatavotu maltītes bez pajumtes palikušajiem… Sievietēm Ukrainā ir spēks un iedvesma. Viņas strādā, lai virzītu ekonomiku - un cīnās, lai saglabātu šo ekonomiku Ukrainas pārvaldībā. Profesionalitātei nav dzimuma, un līderībai arī nē! Domāju, ka pēc mūsu uzvaras Ukrainas sabiedrība vēlreiz pārvērtēs sievietes lomu - gan karā, gan pēckara periodā," teica O.Zelenska.