Igaunijā pretvalstiskā darbībā apsūdzētajam Seredenko piespriež cietumsodu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Harju apriņķa tiesa Tallinā juristam, Krievijas organizācijas "Nemirstīgais pulks" aktīvistam Sergejam Seredenko, kurš tika apsūdzēts pretvalstiskā darbībā, piespriedusi piecu gadu un sešu mēnešu cietumsodu.

Likumīgā spēkā ceturtdien nolasītais spriedums vēl nav stājies, un to var pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Igaunijas tiesībsargājošās institūcijas līdz šim tā arī nav publiskojušas konkrētus faktus, saskaņā ar kuriem apsūdzēts Seredenko. Tāpat nav publiskots, kādu sodu apsūdzētajam prasīja prokurors Tāvi Perns.

Tiesas sēdes bija slēgtas, bet sprieduma nolasīšana bija atklāta.

Apcietinājumā Seredenko atrodas kopš 2021.gada marta, bet lieta tiesai tika nodota pērn rudenī.

"Apsūdzības izvirzītas par tādu attiecību uzturēšanu, kas vērstas pret Igaunijas valsti," tolaik informēja Valsts prokuratūrā, atsakoties izpaust sīkāku informāciju.

Kā ziņots, Igaunijas pilsonis Seredenko tika aizturēts marta sākumā saistībā ar aizdomām ka "uzturējis attiecības, kas vērstas pret Igaunijas Republiku".

Aprīlī Igaunijas Drošības policijas priekšnieks Arnolds Sinisalu norādīja, ka Seredenko aizturēts par kontaktiem ar Krievijas specdienestiem.

Pasaulē

Donalds Tramps un viņa galvenie ārpolitikas padomnieki pirms vēlēšanām draud Ķīnas prezidentam Sji Dzjiņpinam īstenot agresīvāku ASV politiku pret Ķīnu, raksta izdevums “The Hill”.

Svarīgākais