Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Putina mobilizācijas dekrētā viens punkts ir noslepenots. Ko Kremilis slēpj no pasaules un Krievijas iedzīvotājiem?

© Pixabay.com

Krievijas prezidenta Vladimira Putina dekrētā par daļēju mobilizāciju 7. punkts ir noslepenots. Kremļa vietnē publicētajā dokumenta versijā šī rindkopa ir izlaista, bet juridiskās informācijas portālā prezentētajā versijā tas apzīmēts kā "oficiālai lietošanai" paredzēts punkts.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atteicies izpaust Krievijas prezidenta Vladimira Putina izdotā daļējās mobilizācijas dekrēta 7. punkta saturu, vēsta pravda.com.ua.

"Tiešām, tas (7. punkts) ir paredzēts oficiālai lietošanai, tāpēc es to nevaru atklāt," sacīja Peskovs. Lūgts atklāt vismaz tēmu vai iemeslu šī punkta noslepenošanai , viņš piebilda, ka šis punkts attiecas uz iesaucamo skaitu.

Tam, ka tiešām šis punkts satur informāciju par iesaucamo skaitu, ir maz ticības, jo uzreiz pēc Putina uzrunas Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu izteicies, ka plānots iesaukt apmēram 300 000 rezervistu.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins 21. septembra rītā uzrunā paziņoja par daļēju mobilizāciju.