Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

"Twitter" akcionāri atbalsta Maska atsaukto 44 miljardus dolāru vērto darījumu

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Mikroblogošanas vietni "Twitter" pārvaldošā uzņēmuma akcionāri sapulcē otrdien ar balsu vairākumu atbalstījuši ar elektromobiļu ražošanas kompānijas "Tesla Motors" vadītāju Īlonu Masku noslēgto 44 miljardus dolāru vērto uzņēmuma pirkuma darījumu, lai gan Masks savu piedāvājumu iegādāties "Twitter" ir atsaucis.

"Twitter" Maska lēmumu lauzt pirkuma līgumu uzskata par spēkā neesošu.

Akcionāru sapulcē varēja piedalīties gan klātienē, gan tiešsaistē.

Jau vēstīts, ka "Twitter" par iegādes līguma laušanu iesūdzējis Masku tiesā Delavēras štatā.

Tiesa sūdzību sāks izskatīt 17.oktobrī.

Savā sūdzībā "Twitter" aicina tiesu likt Maskam pabeigt tā iegādi par 44 miljardiem ASV dolāru, uzsverot, ka nekāda finansiāla kompensācija nevar labot ļaunumu, ko viņš esot nodarījis šim uzņēmumam.

Masks 8.jūlijā paziņoja, ka atsakās no darījuma par "Twitter" iegādi, un apsūdzēja "Twitter" maldinošu paziņojumu izteikšanā par viltus kontu daudzumu šajā platformā. Iegādes līgumu par 44 miljardiem dolāru Masks parakstīja aprīlī.

Savukārt "Twitter" advokāti sacījuši, ka Maska argumenti ir tikai iegansts, lai atteiktos no darījuma.

"Twitter" uzstāj, ka neīstu kontu īpatsvars platformā ir mazāks nekā 5%, bet Masks apgalvo, ka tas ir daudz lielāks un ka uzņēmums neļauj noskaidrot viltus kontu patieso skaitu. Masks maijā paziņoja, ka darījums par "Twitter" iegādi netiks īstenots, ja viņš nesaņems pierādījumus par neīsto kontu īpatsvaru šajā platformā.

Noslēgtais līgums par "Twitter" iegādi paredz kompensāciju viena miljarda dolāru apmērā par tā laušanu.