Šveice gatavojas apkures krīzei: par "pārāk siltu" mājokli draud ar cietumsodu

© Pixabay.com

Pieaugot šantāžai no Krievijas, Eiropa gatavojas smagai ziemai. Piemēram, Šveices valdība par jaunā gāzes likuma pārkāpšanu paredzējusi ne tikai naudas sodu, bet pat cietumsodu, Šveices izdevumā "Blick" raksta žurnālists Ruedi Študers.

Šveices valdība ir gatava tam, ka ziemā varētu trūkt gāze. Tā ir pieņēmusi noteikumus, kas paredz, ka ar gāzi apsildāmās mājās temperatūra telpās nedrīkst pārsniegt 19 grādus. Karsto ūdeni drīkstēs uzsildīt tikai līdz 60 grādiem. Sildītāji būs aizliegti. Izņēmums ir tikai slimnīcas, dzemdību nams un pansionāti. Tāpat aizliegts tērēt enerģiju saunu un baseinu sildīšanai.

Par šo noteikumu pārkāpumu draud cietumsods vai naudas sods. Par tīšām darbībām iespējams sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt par nolaidību šo noteikumu izpildē paredzēts naudas sods.

Šveicieši ir brīdināti, ka noteikumu izpilde tiks kontrolēta. Taču plašas "enerģijas grēcinieku" medības nebūs. " Mēs neesam policejiska valsts ," Federālās padomes preses konferencē sacīja ekonomikas ministrs Gajs Parmelins . " "Policija neies katrā mājā pārbaudīt, kā tiek pildīti noteikumi, taču pārbaudes būs, " teica Parmelins.

Svarīgākais