Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

"Lufthansa" piloti šonedēļ atkal plāno rīkot streiku

© dpa/picture-alliance/Scanpix/Leta

Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" piloti ir nolēmuši rīkot otru streiku, pirmdienas vakarā paziņoja arodbiedrība "Vereinigung Cockpit" (VC). 

Arodbiedrība pavēstīja, ka streiku ir paredzēts sākt trešdien un tas ilgs divas dienas, bet "Lufthansa" varētu to novērst, izsakot "nopietnu piedāvājumu". Mediji ziņoja, ka otrdien notiks vēl viena sarunu tikšanās.

"Lufthansa" piloti pagājušo piektdien sarīkoja streiku, paralizējot aviokompānijas galvenās operācijas, jo sarunas ar uzņēmuma vadību par atalgojuma palielināšanu noslēdzās bez panākumiem.

"Mēs izsakām ļoti lielu nožēlu par to, ka arodbiedrība turpina iet pa eskalācijas ceļu," pēc VC paziņojuma sacīja "Lufthansa" preses sekretāre.

Ir gaidāms, ka streiks ietekmēs "Lufthansa" pasažieru reisus, kam trešdien un ceturtdien jāizlido no Vācijas, bet kravu pārvadājumu uzņēmuma "Lufthansa Cargo" lidojumus tas ietekmēs tikai trešdien.

Piektdien visu dienu notikušais pilotu streiks apturēja lielāko daļu lidojumu operāciju. Streika dēļ atceltie vairāk nekā 800 lidojumi ietekmēja aptuveni 130 000 pasažieru ceļojumu plānus.

"Lufthansa" paziņoja, ka šis streiks nodarījis tai zaudējumus 32 miljonu eiro apmērā.

Juridisku iemeslu dēļ streiks attiecas tikai uz "Lufthansa" un "Lufthansa Cargo" lidojumiem no Vācijas lidostām. Tas neietekmē "Lufthansa" grupas aviokompāniju "Swiss", "Austrian Airlines", "Brussels Airlines" un "Eurowings" darbību.

VC pieprasa pilotu algas līdz gada beigām palielināt par 5,5%, nodrošināt automātisku kompensāciju atbilstoši inflācijas kāpumam un koriģēt atalgojuma sistēmu.

"Lufthansa" skaidro, ka šādas arodbiedrības prasības pilotu personāla izmaksas palielinātu par 40% jeb 900 miljoniem eiro.