Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Putina armijai katastrofāli trūkst karotāju: Krievijas uzņēmumiem uz fronti liek sūtīt savus darbiniekus

© SCANPIX

Saskaņā ar Krievijas prezidenta pavēli, lielajiem uzņēmumiem ir pienākums nodrošināt noteiktu cilvēku skaitu, lai “pabeigtu īpašo Krievijas federācijas operāciju Ukrainā”, liecina portāla NRA rīcībā nonācis dokuments.

Piemēram, vienam lielam Krievijas transporta uzņēmumam ir noteikta kvota 10 000 cilvēku apmērā. Rīkojumā ir teikts, ka uzņēmuma vadībai ir pienākums izskaidrot darbiniekiem, kāpēc ir jāpiedalās “speciālajā operācijā”.

Tiek piedāvāti divu veidu kontrakti: piedalīšanās tiešajā karadarbībā frontes pirmajā līnijā un darbošanās aizmugurē. Kontrakta laiks - 6 mēneši.

Kontraktu parakstījušie saņemšot vienreizēju pabalstu 200 000 rubļu (aptuveni 3330 eiro) apmērā no uzņēmuma un 200 000 (aptuveni 3330 eiro) rubļu apmērā no Krievijas aizsardzības ministrijas.

Pēc tam mēnesī tiek solīti 300 000 rubļi (4970 eiro) plus bonusi 150 000 ( 2485 eiro) līdz 200 000 rubļu (3330 eiro) apmērā. Pēc kontrakta beigām karadarbībā pabijušajiem sola vēl papildus materiālo palīdzību un goda nosaukuma piešķiršanu.

Tiesa, dokumentā ir piebilde, ka darbiniekus nedrīkst piespiest piedalīties “speciālajā operācijā”, ar viņiem jārunā uzmanīgi, taču arī atrunāt nevienu nedrīkst.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā saskaņā ar Ukrainas armijas ģenerālštāba vēstīto, līdz pirmdienas rītam bija sasnieguši 49 800 karavīru. Svētdien iznīcināti aptuveni 300 iebrucēju, notriektas divas spārnotās raķetes un trīs droni.