Krievijas oligarham Pumpjanskim konfiscētā superjahta tiks pārdota izsolē otrdien

© Ekrānuzņēmums

Gibraltārā konfiscētā 75 miljonus dolāru vērtā Krievijas superjahta nonāks izsolē pēc tam, kad tās īpašniekam tika piemērotas sankcijas, ziņo portāls "BBC".

Gibraltāra valdība otrdien izsolīs Krievijas oligarha superjahtu, kuru skārušas sankcijas, tādējādi kļūstot par pirmo no luksusa kuģiem, kas pārdoti kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā .

Tomēr 72,5 metrus garā "Axioma" tiek pārdota nevis Ukrainas iedzīvotāju labā, bet gan ASV investīciju bankai "JP Morgan", kas apgalvo, ka jahtas īpašnieks miljardieris Dmitrijs Pumpjanskis ir tai parādā vairāk nekā 20 miljonus dolāru.

72,5 m garais kuģis tiks izsolīts otrdien, un, tā kā tas ir iekļauts sarakstā tikai vienu dienu, sagaidāms, ka tas maksās mazāk nekā tā sākotnējā vērtība.

Jahtā sešās kajītēs var izmitināt 12 cilvēkus. Tajā ir peldbaseins, džakuzi, spa,

3D kinozāle, ūdens motocikli un niršanas aprīkojums, un tajā ir vieta 20 apkalpes locekļiem.

Tērauda cauruļu ražotāja "OAO TMK" īpašnieks un priekšsēdētājs Pumpjanskis tika pakļauts Apvienotās Karalistes, ES un ASV sankcijām pēc iebrukuma Ukrainā . Apvienotā Karaliste paziņoja, ka miljardieris, kurš, pēc tās teiktā, ir uzkrājis 1,84 miljardus mārciņu lielu bagātību, ir viens no "Putinam vistuvākajiem" oligarhiem.

Svarīgākais