Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Navaļnijs: Tas neizklausās pēc pilna mēroga kara pret Putina oligarhiem

© Scanpicx

Krievijā cietumā ieslodzītais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs otrdien aicināja Rietumus noteikt iedarbīgas sankcijas Krievijas oligarhiem, kas atbalsta prezidentu Vladimiru Putinu un karu pret Ukrainu.

Rietumu sankcijas noteiktas tikai 46 no žurnāla "Forbes" Krievijas 200 bagātāko cilvēku saraksta, ierakstā sociālajos tīklos norādīja Navaļnijs.

"Man tas neizklausās pēc pilna mēroga kara pret Putina oligarhiem," atzina opozicionārs.

Krievijas gāzes lieluzņēmuma "Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers joprojām nav Eiropas Savienības (ES) sankciju sarakstā, viņš atgādināja.

Savukārt oligarham Romanam Abramovičam izdevies paglābties no ASV sankcijām, par spīti tam, ka viņa uzņēmumi "piegādā metālu Krievijas Aizsardzības ministrijai".

"Mēs nevaram sagaidīt šķelšanos Putina elitē kara jautājumā, ja, par spīti visām runām, mēs pret viņiem neliekam lietā nūju, bet ļaujam tiem paturēt visus savus burkānus."

"Es aicinu vēlētājus un likumdevējus ES, Lielbritānijā, ASV un Kanādā vērst spiedienu pret izpildvaru, piespiest to pārtraukt demagoģiju un nekavējoties noteikt masīvas personālsankcijas Putina zagļiem."

Navaļnijs arī aicināja ES, ASV un Lielbritāniju aizliegt visiem, kas atbalstījuši Krievijas karu pret Ukrainu, spert kāju savās valstīs "20 gadus".

Ierakstā tviterī Navaļnijs arī mudināja rietumvalstis rūpīgi sekot līdzi Krievijas oligarhu "centieniem Rietumos īstenot sabiedrisko attiecību un juridiskās kampaņas, atmazgājot savu tēlu un uzpērkot politiķus un žurnālistus".