Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Zelenskis nosauc valstis, kuras cietīs Zaporižjes AES iespējamās katastrofas gadījumā

© SCANPIX

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis savā uzrunā pieskārās vienam no šā brīža uztraucošākajiem jautājumiem - Krievijas ieņemtajai Zaporižjes atomelektrostcijai. Pēc prezidenta domām, gadījumā, ja šajā AES notiks katastrofa, cietīs daudzas valstis.

"Ja teroristu valsts atļaujas pilnībā ignorēt starptautiskās sabiedrības prasības, īpaši par tik jutīgu tēmu, tas skaidri parāda nepieciešamību nekavējoties rīkoties," sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pēc viņa teiktā, jebkurš radiācijas incidents Zaporižjes atomelektrostacijā var būt trieciens Eiropas Savienības valstīm, Turcijai, Gruzijai, pat valstīm tālākos reģionos. "Viss atkarīgs tikai no vēja virziena un stipruma. Ja Krievijas rīcības rezultātā notiks katastrofa, sekas var piemeklēt tos, kas vēl klusē,” uzsvēra V. Zelenskis.

"Šis jautājums jau ir nodots ANO un SAEA augstākajām amatpersonām. Protams, starp valstīm tiek runāts arī par Krievijas kodolšantāžu. Ir atbilstošs G7 ārlietu ministru paziņojums. Viņi skaidri saprot, ka Krievija ir atbildīga. Tomēr no diskusijām un aicinājumiem ir jāpāriet uz jaunām bargām sankcijām pret Krieviju," piebilda prezidents.