Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ingunai Sudrabai izdevās izbēgt no kara šausmām Ukrainā

© Ekrānuzņēmums

Bijusī Valsts kontroles vadītāja un kādreizējā Saeimas deputāte Inguna Sudraba videopodkāstā "Ziņojums par stāvokli Ukrainā" atklāj, ka viņa bijusi viena no tiem cilvēkiem, kas zinājusi par Krievijas plāniem iebrukt Ukrainā. Turklāt, kā izrādās, šādi plāni bijuši vairāki.

Inguna Sudraba šobrīd strādā Eiropas Savienības finansētā projektā "EU For The Accounting Chamber of Ukraine". Līdz ar to, no 2020. gada novembra Inguna Sudraba pastāvīgi uzturējās Ukrainā. Šā gada janvārī viņa no Ukrainas atgriezās Latvijā. "Kompānija pieņēma lēmumu - visiem darbiniekiem steidzamības kārtā pamest Ukrainu. Tas neattiecās tikai uz mani, bet uz visiem darbiniekiem," stāstīja I. Sudraba.

Par to, ka Krievija iebruks Ukrainā, I. Sudrabai tika teikts jau 2021. gada nobembrī, nosaucot arī konkrētus datumus. "Iebrukuma datums šo mēnešu laikā mainījās, līdz janvāra beigās saņēmu pavēli - trīs dienu laikā pamest Ukrainu," stāstīja I. Sudraba.

Visu diskusiju var redzēt šeit

Mediju atbalsta fonda ieguldījums
no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

Par projekta "Ziņojums par stāvokli Ukrainā" saturu atbild SIA "Mediju nams".
#SIF_MAF2022

ZIŅOJUMS PAR STĀVOKLI UKRAINĀ: interneta raidījumu, reportāžu un mediju rakstu cikls par situāciju Ukrainā un ar to saistītajiem jautājumiem ziņu portālā “nra.lv” un drukātajā žurnālā “Vakara Ziņas”. Tas iekļaus regulāras reportāžas un video no pašas Ukrainas teritorijas un Ukrainas pierobežas, kā arī Latvijas. Tiks atspoguļota un analizēta karadarbība, Latvijas un citu valstu atbalsts, postījumu novēršana un mēģinājumi atjaunot mierīgu dzīvi, atbalsts bēgļiem, humānā un militārā palīdzība, kā arī analizēta ietekme uz situāciju Latvijā, tās ekonomiku un politiku.