Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Ziņo par no Ukrainas uz Libānu izbraukušā kuģa aizkavēšanos

© Scanpicx

Pirmais kuģis, kas saskaņā ar starptautisko vienošanos par labības eksporta atsākšanu no Ukrainas ostām pirmdien devās ceļā no Ukrainas, svētdien neieradīsies Libānā, kā bija plānots, paziņojusi Ukrainas vēstniecība Libānā un Libānas transporta ministrs.

Kavēšanās iemesls nav zināms.

Vietnes "Marine Traffic" dati liecina, ka kuģis "Razoni" noenkurojies Vidusjūrā netālu no Turcijas.

Kuģis, kas transportē 26 000 tonnu kukurūzas, atstāja Odesas ostu pirmdien un pēc tam tika pārbaudīts Turcijā saskaņā ar starptautisko vienošanos par labības eksporta atsākšanu no Ukrainas ostām.

Šorīt kuģim bija jāierodas Libānā, bet "Marine Traffic" ziņoja, ka "Razoni" sestdien mainījis statusu un acīmredzot gaida, kad kāds nopirks kuģa kravu.

Ukrainas vēstniecība Libānā pavēstīja, ka kuģis ir aizkavējies un tā ierašanās laiks un diena vēl nav zināmi.

Ukraina un Krievija 22.jūlijā Stambulā parakstīja atsevišķas vienošanās ar Turciju un ANO par graudu eksporta atsākšanu no Melnās jūras ostām. Ar ANO un Turcijas starpniecību panāktās vienošanās paredz izveidot drošus koridorus, pa kuriem Ukrainas kuģi var ienākt un izkļūt no trim Melnās jūras ostām Odesā un tās apkaimē.

Ukrainas lauksaimniecības sektors ir svarīgs labības avots pasaules tirgos, īpaši Tuvajos Austrumos un Āfrikā, kur situācija ap pārtikas nodrošinājumu ir sevišķi saspringta.

5.augustā saskaņā ar starptautisko vienošanos no Ukrainas ostām devās ceļā trīs kuģi ar kukurūzu, bet šodien vēl četriem kuģiem ar pārtikas produktiem tika dota atļauja atstāt Ukrainas Melnās jūras ostas.