Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Zviedrija uz Lielbritāniju plāno sūtīt instruktorus, lai apmācītu Ukrainas militārpersonas

© Scanpicx

Zviedrijas valdība nosūtīs militāros instruktorus uz Lielbritāniju, lai viņi veiktu ukraiņu militārās pamatapmācības, 7.augustā ziņoja Zviedrijas Aizsardzības ministrija, raksta " European Truth ".

Zviedrijas bruņotie spēki laika posmā no 2022.gada 12.augusta līdz 31.decembrim uz Lielbritāniju nosūtīs līdz 120 instruktoru, lai veiktu Ukrainas pilsoņu militārās pamatapmācības, kas sadalītas vairākos apmācību posmos.

Lielbritānija piedāvāja Ukrainas pilsoņiem iziet pamata militāro apmācību tās teritorijā un aicināja citas valstis, kas ietilpst Lielbritānijas vadītajos Apvienotajos ekspedīcijas spēkos (JEF), kā arī Kanādu sniegt savu ieguldījumu.

"Krievijas karš pret Ukrainu turpinās jau vairāk nekā piecus mēnešus, un ir ļoti svarīgi, lai ārpasaule turpinātu atbalstīt Ukrainu valsts cīņā par suverenitāti un pašnoteikšanos. Svarīgi, ka šajā darbā piedalās Zviedrija un Zviedrijas instruktori dos ieguldījumu Ukrainas aizsardzības spēju stiprināšanā,” - komentēja aizsardzības ministrs Pēters Hulkvists.