Lidmašīnas pilots izlietas kafijas dēļ veic ārkārtas nosēšanos

ASV lidsabiedrības "United Airlines" lidmašīnai nācies veikt ārkārtas nosēšanos, jo pilots pamanījies nejauši savu karsto kafiju izliet pār lidaparāta mērinstrumentiem, ziņo Associated Press.

Lidmašīna Boeing-777 pirmdienas vakarā bija ceļā no Čikāgas uz Frankfurti, taču izlietās kafijas dēļ bojātā komunikācijas ierīce sāka uz zemi raidīt trauksmes signālu, ziņojot, ka lidmašīna nolaupīta.

Lidmašīna lidojusi virs Kanādas teritorijas un saņemtais trauksmes signāls darījis uzmanīgu Kanādas militāro dienestu, kas sazinājies ar United Airlines dispečeriem un noskaidrojis situāciju. Lidmašīnas piloti pieņēmuši lēmumu veikt ārkārtas nosēšanos Toronto lidostā, nevēloties riskēt un tālajā lidojumā pāri Atlantijas okeānam palikt bez sakariem.

Lidmašīnā negadījuma brīdī atradās 241 pasažieris un 14 apkalpes locekļi. Pēc avārijas nosēšanās pasažieri tika pārsēdināti citā lidmašīnā un nogādāti atpakaļ Čikāgā.

Lidsabiedrība "United Airlines" ne apstiprinājusi, ne noliegusi, ka notikušajā tiešām vainojama izlieta kafija, taču šādu informāciju medijiem sniedza Kanādas gaisa dispečeru pārstāvji.