Somijas valdība plāno ierobežot tūristu vīzas Krievijas pilsoņiem

© Oksana Džadana/ F64

Somijas ārlietu ministrs Peka Hāvisto intervijā "Euronews" sacīja, ka valdība ir apstiprinājusi plānu sākt ierobežot Krievijas pilsoņiem izsniegto vīzu skaitu.

Somijas valdība pēdējo desmit dienu laikā ir pakļauta pastiprinātam sabiedrības un politiskajam spiedienam, lai novērstu šķietamo sankciju "nepilnību", kas ļauj desmitiem tūkstošu Krievijas pilsoņu ar automašīnu vai autobusu ierasties ES caur Somijas robežšķērsošanas vietām.

Hāvisto sacīja, ka ministri ceturtdien devuši zaļo gaismu shēmai, kas ierobežotu krieviem pieejamo vizīšu Somijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Krievijā, kā rezultātā samazināsies galu galā izsniegto vīzu skaits.

"Mēs noteikti neesam vienīgā valsts, kurai ir problēmas ar šo jautājumu," sacīja Hāvisto.

Somiem ir 12 dažādu kategoriju vīzas, ko viņi var izsniegt, tostarp studentiem, strādniekiem, ģimenes locekļiem un tūrismam.

Pasaulē

Tā kā Krievijas cietumā noindētā Putina ienaidnieka Alekseja Navaļnija politisko mantinieku cīņā par monopoltiesībām būt  vienīgajiem “īstenajiem” opozicionāriem izskanējis arī Latvijas vārds, tad, lai izvairītos no pārsteidzīgiem secinājumiem, nepieciešams izskaidrojums: kas ir kas šajā pamatīgajā putrā.