Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Erdogana palīgs: Dažas valstis mēģina iedragāt Turcijas centienus veidot dialogu starp Ukrainu un Krieviju

© Ekrānuzņēmums

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ierosinājis organizēt Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Ukrainas prezidenta Volodimira tikšanos, un Erdogana padomnieks uzstāj, ka, ignorējot Krieviju, pasaule nevar panākt mieru Ukrainā.

Erdogana pirmais palīgs Fahretins Altuns pēc Turcijas prezidenta un Putina piektdienas tikšanās Sočos ziņu aģentūrai "Reuters" sacījis, ka "diplomātijai un mieram" ir jāuzvar.

Kā diplomātijas uzvaru viņš minēja vienošanos par Ukrainas graudu izvešanu no Melnās jūras ostām, kas, kā uzsvēra Altuns, liecina par Turcijas centienu panākumiem un tiešo diplomātiju starp Turcijas un Krievijas līderiem.

"Taisnība, ka daži mūsu draugi nevēlas kara beigšanos. Viņi lej krokodila asaras," paziņoja Turcijas prezidenta palīgs, tomēr detalizētāk nekomentēja.

Altuns piebilda, ka dažas valstis "mēģina iedragāt Turcijas centienus veidot dialogu starp Ukrainu un Krieviju". Vienlaikus, kā viņš apgalvoja, Turcija cenšas izmantot savas attiecības ar Krieviju un Ukrainu, lai "panāktu savstarpēji pieņemamu risinājumu".

Tikšanās laikā Sočos Erdogans atkal piedāvājis Putinam sarīkot Kremļa saimnieka tikšanos ar Zelenski. Erdogans paudis pārliecību, ka pašlaik ir svarīgi īstenot plānus un atgriezties pie sarunu galda Stambulā.