Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Krievu vadošais hiperskaņas raķešu zinātnieks arestēts saistībā ar apsūdzību valsts nodevībā

© Ekrānuzņēmums

Piektdien aizdomās par valsts nodevību tika arestēts Krievijas vadošais  hiperskaņas raķešu zinātnieks,vēsta Krievijas valsts mediji, raksta portāls "CNN".

Krievijas Zinātņu akadēmijas Sibīrijas nodaļas Teorētiskās un lietišķās mehānikas institūta direktors doktors Aleksandrs Šipljuks ir trešais krievu zinātnieks šovasar, kas arestēts aizdomās par valsts nodevību.

55 gadus veco profesoru Aleksandru Šipljuku FSB pretizlūkošanas aģentūra aizturēja Novosibirskā, Sibīrijā, kur viņš vada Teorētiskās un lietišķās mehānikas institūtu.

Institūta zinātniskais direktors Vasilijs Fomins Krievijas ziņu aģentūrai TASS pastāstīja, ka Šipljuks nosūtīts uz Lefortovas pirmstiesas aizturēšanas centru Maskavā.

Viņu aizturēja pēc tam, kad 27.jūnijā tika aizturēts institūta galvenais pētnieks Anatolijs Maslovs, kurš tiek turēts aizdomās par valsts noslēpuma datu nodošanu saistībā ar hiperskaņas raķetēm.

Krievija ir zaudējusi iespēju turpināt ražot hiperskaņas aviācijas raķešu kompleksus "Kinžal", televīzijā paziņoja Ukrainas Militāri tiesisko pētījumu centra vadītājs Oleksandrs Musijenko. "Ražot mūsdienīgas raķetes vai modernizēt esošās - Krievija ir zaudējusi šādas iespējas. Ja Krievijas aizsardzības rūpniecības kompleksam agrāk bija problēmas, parādi bankām, Krievijas aizsardzības pasūtījuma neizpildīšana 2018. un 2019.gadā, tad tagad pēc tam, kad Rietumi ieviesuši papildu sankcijas tieši pret Krievijas aizsardzības rūpniecības sektoru, tas faktiski zaudē piekļuvi galvenajiem elementiem, kas nepieciešami mūsdienīga bruņojuma modernizācijai un ražošanai," sacīja Musijenko, šī gada februārī informēja portāls "Sargs".