Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija atgriežas PSRS laikos? Plāno atvērt speciālus veikalus diplomātiem, kur piedāvās Rietumu produkciju

© Vladislavs Proškins / F64

Krievija atklās beznodokļu veikalus, kas tirgos Rietumu preces diplomātiem, kas atgādina bēdīgi slavenos "Berjozka" veikalus, kas darbojās padomju laikā, raksta portāls "Lrytas".

Plānots, ka šis veikals durvis vērs jau rudenī. Tiek solīts pārdot importa preces, kuras būtu grūti atrast parastajos Krievijas veikalos, jo ārvalstu zīmoli bēg no valsts Krievijas uzsāktā kara dēļ Ukrainā.

Veikalā būs iespējams iegadāties alkoholu, tabakas izstrādājumus, rotaslietas, kosmētiku, smaržas un saldumus, kā arī viedtālruņus un pulksteņus, vēstīja Krievijas izdevums "Mediazona".

Tomēr vēl nav skaidrs, vai elektronisko preču vidū būs tādi izstrādājumi kā iPhone, kas vairs netiek importēti Krievijā. Lai iegādātos preces, klientiem būs jāuzrāda oficiāls dokuments, kas apliecina, ka viņi ir ārvalstu diplomāti, starptautiskas organizācijas darbinieki vai viņu ģimenes locekļi.

Turklāt e- veikalos būs iespējams norēķināties ne tikai rubļos, bet arī dolāros vai eiro.

Beznodokļu veikali piederēs Krievijas Ārlietu ministrijas izveidotam uzņēmumam un citai struktūrai, kas izvēlēta konkursa kārtībā. Šo veikalu ideja nav jauna. Krievijas Ārlietu ministrija apsvēra iespēju atvērt šādas vietnes ārvalstu diplomātiem jau 2015. gadā pēc tam, kad Krievija aizliedza pārtikas importu no daudzām Eiropas valstīm kā daļu no tās atbildes sankciju paketes pēc Krimas aneksijas, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.