Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

ASV vētru dēļ atceļ apmēram 1400 reisus un aizkavējušies vēl 6300 avioreisi

© Scanpicx

ASV austrumu piekrastē piektdien plosījās pērkona negaisi, kuru dēļ aviosabiedrības atcēla apmēram 1400 reisus.

Līdz agram piektdienas vakaram šo vētru dēļ aizkavējās vēl 6300 avioreisi, informēja dienests "FlightAware".

Tā bija otrā diena, kad pērkona negaisi radīja nopietnus traucējumus ASV gaisa satiksmē, un ļaunākā diena atcelto reisu skaita ziņā kopš jūnija vidus.

Visvairāk atcelto reisu tika reģistrēts trijās galvenajās Ņujorkas rajona lidostās un Reigana Nacionālajā lidostā pie Vašingtonas.

Lidsabiedrība "American Airlines" atcēla aptuveni 250 reisus jeb 7% no saviem reisiem. "Republic Airways", kas izmanto mazākas lidmašīnas, atcēla līdzīgu skaitu reisu jeb apmēram 25% no saviem reisiem.

Pērkona negaisi apturēja vai aizkavēja agra piektdienas vakara reisus Ņujorkā, Bostonā, Vašingtonas rajonā, Filadelfijā, Baltimorā un Denverā, informēja Federālā aviācijas pārvalde (FAA).

Ceturtdien ASV tika atcelti aptuveni 1200 avioreisi jeb 4,6% no visiem paredzētajiem reisiem.

ASV ceļotājus šogad piemeklēja daudzu avioreisu atcelšana vai kavēšanās. Ceļošanai atjaunojoties straujāk, nekā bija gaidāms - līdz 88% no pirmspandēmijas līmeņa jūlijā, aviosabiedrības nespēja pietiekami strauji palielināt personālu.

Aviokompānijas ASV jūnijā atcēla vairāk nekā 21 000 reisu jeb 2,7% no paredzētajiem reisiem, bet jūlijā - 14 000 jeb 1,8%. Abos mēnešos aizkavējās vairāk nekā 23% reisu.