Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Ar Latvijā īrētu auto ASV karavīrs Klaipēdā no tilta iegāžas upē

© Pixabay.com

28. jūlijā Klaipēdā, Lietuvā, bojā gāja ASV karavīrs, kurš no paceļamā tilta ar Latvijā īrētu auto iebrauca upē. Bojāgājušā identitāti izdevies noskaidrot, taču notikuma detaļas vēl tiek izmeklētas, atsaucoties uz “Stars and Stripes”, vēsta TV3.

Notikumā mirušais ir 30 gadus vecais Teksasā bāzētais štāba seržants Roberts Magallans, kurš Lietuvā atradās pagaidu norīkojumā. Magallans no paceļamā tilta Klaipēdā upē iebraucis ap pulksten 00.45. Publiski pieejamajā video redzams, ka seržants vispirms izdara apjukuma pilnus manevrus - vairākkārt brauc uz priekšu un atpakaļ, līdz visai strauji iztriecas cauri drošības barjerai un no tilta iebrauc upē.

Notikuma brīdī seržants bija tērpies civilajā apģērbā un vadīja Latvijā īrētu transportlīdzekli. Tāpat viņš bija rezervējis naktsmājas tuvējā viesnīcā.

“Mēs domās esam ar [notikušajā] iesaistītā karavīra ģimeni. Papildu informācija pašlaik nav pieejama,” norādījusi ASV armijas pavēlniecība Eiropā un Āfrikā.

Portāls NRA par šo notikumu vēstīja jau jūlija beigās: VIDEO. Klaipēdā no tilta upē iekrīt auto ar, iespējams, Latvijas numuru; bojā gājis ASV karavīrs