Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Video podkāsts par svarīgākajiem šā brīža notikumiem Ukrainā: kriminālatbildība par genocīdu

Kādas ir iespējas un kāda ir prakse saukt pie kriminālatbildības dažādu agresorvalstu līderus, kas atbildīgi par genocīdu?

Par šo tēmu viskompetentāk no Latvijas speciālistiem zina Rīgas Stradiņa Universitātes profesors, tiesnesis Uldis Ķinis. Savas neparastās karjeras laikā viņš bijis rajona tiesnesis, tiesas priekšsēdētājs, Satversmes tiesas tiesnesis un priekšsēdētāja vietnieks, Eiropas Savienības justīcijas misijas Gruzijā tieslietu eksperts un Eiropas Savienības Speciālā pārstāvja drošības jautājumos Dienvidkaukāzā biroja tieslietu eksperts, Eiropas Padomes Kibernoziegumu komitejas eksperts, Rīgas Stradiņa Universitātes profesors, vismaz 4 monogrāfiju un daudzu zinātnisku pētījumu autors, jo īpaši par datornoziegumiem, taču mūs visvairāk šodien interesē viņa pieredze, strādājot par vienu no tiesnešiem Dienvidslāvijas kara noziegumu speciālajā tribunālā Hāgā.

Vēl mēs sazināsimies ar Janu Streļecu, Ukrainas konfliktā cietušo ārstēšanas fonda koordinatori, kas mums pastāstīs ne tikai par to, ko var un vajag ziedot Ukrainai, bet arī par to, ko nekādā gadījumā nevajag vest uz Ukrainu, lieki tērējot laiku un degvielu.

Jautājumus, kā vienmēr, sūtiet uz Ukraina@nra.lv!

Mediju atbalsta fonda ieguldījums
no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

Par projekta "Ziņojums par stāvokli Ukrainā" saturu atbild SIA "Mediju nams".
#SIF_MAF2022

ZIŅOJUMS PAR STĀVOKLI UKRAINĀ: interneta raidījumu, reportāžu un mediju rakstu cikls par situāciju Ukrainā un ar to saistītajiem jautājumiem ziņu portālā “nra.lv” un drukātajā žurnālā “Vakara Ziņas”. Tas iekļaus regulāras reportāžas un video no pašas Ukrainas teritorijas un Ukrainas pierobežas, kā arī Latvijas. Tiks atspoguļota un analizēta karadarbība, Latvijas un citu valstu atbalsts, postījumu novēršana un mēģinājumi atjaunot mierīgu dzīvi, atbalsts bēgļiem, humānā un militārā palīdzība, kā arī analizēta ietekme uz situāciju Latvijā, tās ekonomiku un politiku.