Pelosi lidojumam atkal seko līdzi tūkstošiem cilvēku

© Ekrānuzņēmums/Flightradar24

ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi trešdien noslēgusi vizīti Taivānā. Lidmašīna no Taipejas lidostas jau ir pacēlusies un šobrīd virzās uz Japānas pusi.

Aplikācijā "Flightradar24", kur var sekot līdzi lidojumam, nav norādīts lidojuma galmērķis. Pēc lidojuma virziena izskatās, ka galamērķis varētu būt Japāna. Vēlāk lidmašīna mainījs virzienu un lidoja Dienvidkorejas virzienā. Īsi pirms pulksten 16 lidmašīna nosēdās Osānas gaisa bāzē Dienvidkorejā.

Pelosi pirmdien apmeklēja Singapūru, bet otrdien ieradās Malaizijā un Taivānā. Plānos ir arī Japānas un Dienvidkorejas apmeklējums.

Taivāna nebija iekļauta viņas oficiālajā vizīšu plānā, bet Ķīnas valsts mediji pauduši bažas, ka Pelosi varētu ignorēt Pekinas brīdinājumus un apmeklēt arī Taivānu. Tā ir augstākā ranga ASV amatpersonas vizīte Taivānā 25 gadu laikā.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas uzskata Taivānu par savas teritorijas sastāvdaļu.

Pasaulē

Krievijas propagandisti regulāri izplata pastāstiņus, kā Putins “opjatj vseh obhitril” (atkal visus apmānīja), un parasti tas notiek īsi pirms kārtējās hrestomātiskās Kremļa izgāšanās. Tikmēr Francijas prezidents Emanuels Makrons bez plātīšanās turpina sistemātiski apspēlēt visus savus, Francijas, vienotās Eiropas un NATO, kā arī Ukrainas atbalsta pretiniekus.

Svarīgākais