Kristiešu kustība: Pasaules gals būs 2011. gada 21. maijā

Saskaņā ar kādas kristiešu kustības pārliecību gals pasaulei pienākšot šā gada 21. maijā, vēsta Times.

Kustība, kuras galvenais līderis ir evanģēliskās radio stacijas Family Radio vadītājs Harolds Kempings (Harold Camping), prognozē, ka maija vidū notiks, tā saucamā, apokalipse jeb laiks, kad zeme tikšot iznīcināta cilvēces grēku dēļ un kristīgās ticības sekotāji došoties uz paradīzi.

Pēc Kempinga uzskatiem, tieši 21. maijs ir matemātiskās sistēmās apslēpts Bībelē.

Šobrīd kustības pārstāvji ar šo ziņu ceļo pa pasaules kontinentiem – Dienvidameriku, Āfriku, lai informētu cilvēkus.

«Daudzi cilvēki domā – pasaules gals nāk, ballēsimies!» norāda kustības locekle Mērija Ekslija (Mary Exley). «Savukārt mums Dievs ir licis brīdināt citus. Es vēlētos dzīvot gluži kā visi pārējie, tomēr ir daudz labāk zināt to – kad pienāks pasaules gals, tu būsi glābts.»

Kāds cits kustības loceklis uzskata, ja 21. maijs pienāks, bet viņš joprojām būs uz šīs pasaules, tas nozīmēs, ka viņš nav ticis glābts. Tomēr tas nenozīmējot, ka «Dieva vārds būtu neprecīzs vai nepatiess».

«Ja jūs joprojām gribat sacīt, ka mēs esam traki – sakiet! Taču nevienam nenāktu par ļaunu iedziļināties šai faktā,» tā Ekslija.

Jāpiebilst, ka šī nav pirmā reize, kad kustības vadītājs paredzējis pasaules galu, proti, sākotnēji viņa matemātiskās sistēmas noteica citu datumu – 1994. gada 6. septembri.