Uz igauņu eiro monētām daļa Krievijas iekļauta Igaunijas teritorijā

© Scanpix/AFP

Uz igauņu eiro monētām, kas apgrozībā nonākušās līdz šī gada 1. janvārim, daļa Krievijas attēlota kā Igaunijas teritorija, par to vietējais tiesību aizstāvis Sergejs Seredenko jau informējis Krievijas vēstnieku Igaunijā.

Vakar aizgāju uz veikalu, kur atlikumu saņēmu eiro valūtā. Paskatījos uz monētas attēloto karti un neatpazinu tās kontūras, robeža iestiepusies Krievijā. Piezvanīju uz Igaunijas Banku, kur man atbildēja, ka uz monētas ir attēlota nevis Igaunijas karte, bet gan māksliniecisks pieņēmums par Igaunijas karti. Es nolēmu to darīt zināmu Krievijas vēstniekam. Vispār uz monētām nav pieņemts attēlot karti, taču ja to dara, tad tas jādara korekti. Bet ja ir tāds uzskats, var arī citu mākslinieku atrast, intervijā Krievijas ziņu dienestam norādījis Seredenko.

Pēc viņa domām, situācija ir skandaloza un tās sekas – neizprotamas. Labāk igauņi uz monētas attēlotu pigu, kas pavērsta uz Krieviju, tas būtu godīgāk un saprotamāk, paziņojis tiesību aizstāvis.

Biznesa ziņu portāls BNN jau vēstīja, ka Igaunija no šī gada 1. janvāra ir iestājusies eirozonā, par tās oficiālo valūtu kļūstot eiro.