Laikraksts "London Evening Standard" būs bezmaksas

No 12. oktobra Krievijas miljardierim Aleksandram Ļebedevam, piederošais britu laikraksts "London Evening Standard" palielinās tirāžu līdz vismaz 600 000 kopijām un kļūs par bezmaksas izdevumu.

Ar tirāžas palielināšanu laikraksts cer piesaistīt vairāk reklamētājus.

"Es esmu pārliecināts, ka Londona ir pelnījusi "London Evening Standard" tirāžas dubultošanu un tās kvalitatīvās žurnālistikas saglabāšanu. "London Evening Standard" ir pirmais vadošais kvalitatīvais laikraksts, kas kļuvis par bezmaksas izdevumu, un es esmu pārliecināts, ka šim piemēram sekos arī citi," sacīja laikraksta īpašnieks, Krievijas miljardieris Aleksandrs Ļebedevs.

Kā ziņots, šā gada sākumā Ļebedevs iegādājās lielāko daļu laikraksta "London Evening Standard" akciju.

Savukārt laikraksta mātes kompānijai "Daily Mail and General Trust" pieder 24,9% izdevuma akciju.

Sākotnējais "London Evening Standard" nosaukums bija "Standard", un tas sāka iznākt 1827.gadā.

Laikraksti visā pasaulē pēdējo gadu laikā saskārušies ar ievērojamām finanšu problēmām, jo arvien vairāk lasītāju un reklamētāju pievēršanas interneta ziņu izdevumiem, liekot mediju kompānijām meklēt jaunus biznesa modeļus.

Kompānija News International, kas izdod tādus laikrakstus kā Times, Sun и Wall Street Journal nesen paziņoja, ka bezmaksas ziņu laiks ir pagājis un gatavojas prasīt maksu arī par pieeju ziņām izdevumu interneta portālos.