Pasaule ar aizturētu elpu seko Pelosi lidmašīnai [papildināts 17:47]

© Ekrānuzņēmus no Youtube

ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi šobrīd viesojas Āzijas valstīs. Visa pasaule ar aizturētu elpu gaida viņas lēmumu par lidojumu uz Taivānu, neskatoties uz draudīgajiem signāliem no Ķīnas. Oficālas ziņas līdz šim nav bijušas.

Vienlaikus vairāki simti tūkstoši cilvēku visā pasaulē lietotnē "Flightradar24" seko līdzi lidmašīnu "Boeing C-40C", kurā atrodas ASV valdības pārstāvji. "Flightradar24" iepriekš informēja, ka tam nav informācijas par šī lidojuma galamērķi. Plkst. 16.24 "Flightradar24" parādījās informācija, ka lidojuma galamērķis ir Taipeja. Iespējamais nosēšanās laiks - plkst. 17.45 pēc Latvijas laika.

Ap pulksten 17.10 "Flightradar24" ziņoja, ka lidmašīna ielidojusi Taivānas gaisa telpā, ap pulksten 17.25, ka lidmašīna sākusi nolaišanos. Plkst. 17.42 lidmašīna piezemējās Taipejas lidostā.

Arī iepriekš izskanējusi neformāla informācija, ka lidmašīna Taivānā varētu piezemēties ap plkst.16-17 pēc Latvijas laika.

Lidojumam tiešsaistē var sekot līdzi šeit

Aģentūra "Reuters" vēsta, ka ASV flote izvietojusi četrus karakuģus uz austrumiem no Taivānas, kamēr Pelosi dodas uz Taivānas pusi.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Taivānas armija otrdien paziņojusi, ka ir "apņēmīga, spējīga un pārliecināta", ka spēs aizsargāt salu pret pieaugošajiem Ķīnas draudiem saistībā ar ASV Pārstāvju palātas spīkeres Nensijas Pelosi iespējamo vizīti.

Ķīna brīdinājusi ASV par "ļoti nopietnu situāciju un sekām", ja Pelosi apmeklēs Taivānu iepriekš neizziņotā vizītē.

Pelosi pirmdien apmeklēja Singapūru, bet šodien ieradusies Malaizijā un plāno apmeklēt arī Japānu un Dienvidkoreju.

Taivāna nav iekļauta viņas oficiālajā vizīšu plānā, bet Ķīnas valsts mediji pauduši bažas, ka Pelosi varētu ignorēt Pekinas brīdinājumus un apmeklēt arī Taivānu. Tā būtu augstākā ranga ASV amatpersonas vizīte Taivānā pēdējās desmitgadēs.

Pasaulē

Krievijas propagandisti regulāri izplata pastāstiņus, kā Putins “opjatj vseh obhitril” (atkal visus apmānīja), un parasti tas notiek īsi pirms kārtējās hrestomātiskās Kremļa izgāšanās. Tikmēr Francijas prezidents Emanuels Makrons bez plātīšanās turpina sistemātiski apspēlēt visus savus, Francijas, vienotās Eiropas un NATO, kā arī Ukrainas atbalsta pretiniekus.

Svarīgākais