Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

"Azov" Putinam: Tu tiksi nokauts kopā ar saviem šakāļiem

© Ekrānšāviņš

Īpašo spēku atsevišķā vienība "Azov" vietnē "Telegram" izplatījuši video, kurā sūta "sveicienus" Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, vēsta pravda.com.ua.

Vēstījumā teikts, ka Putins atbildēs par visām militārajām nelietībām. "Jūs paši tiksiet sodīti kopā ar saviem šakāļiem un vēstniecībām. Barbaru impērija tiks iznīcināta," teikts paziņojumā.

Jau ziņots, ka Krievija ar artilēriju Doneckas apgabala Oleņivkā apšaudījusi cietumu, lai slēptu gūstekņu spīdzināšanas pēdas un slepkavības, kā arī lai apsūdzētu Ukrainas armiju "kara noziegumos", piektdien pavēstīja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs.

Krievijas veiktajā apšaudē nogalināti aptuveni 40 cilvēki, 130 ievainoti, liecina Ukrainas Ģenerālprokurora biroja dati. Cietumā atradās arī azovieši.

Ukrainas armija nav Oleņivkas rajonu apšaudījusi ne ar raķetēm, nedz artilēriju, norādīja Ģenerālštābs.

"Krievu okupanti īstenojuši savus noziedzīgos mērķus - apsūdzēt Ukrainu "kara noziegumu" īstenošanā, kā arī slēpt gūstekņu spīdzināšanu un nošaušanu, ko pēc okupācijas administrācijas un Krievijas Federācijas pavēlniecības pavēlēm veikuši pagaidām okupētajās Doneckas apgabala teritorijās," sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja Ģenerālštābs.

"Attiecīgi, šādi paziņojumi par Ukrainas Bruņoto spēku it kā veikto civilās infrastruktūras un iedzīvotāju apšaudi ir klaja provokācija, par ko atbildīga ir Krievija - valsts agresors, okupants un terorisma sponsors," teikts paziņojumā.

Kā paziņojumā sociālajā tīklā "Twitter" apliecināja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba, "Krievija pastrādājusi vēl vienu šausminošu kara noziegumu, ar artilēriju apšaudot labošanas darbu iestādi okupētajā Oleņivkā, kur tā turēja Ukrainas karagūstekņus. Es aicinu visus partnerus stingrā formā nosodīt šo starptautisko humāno tiesību pārkāpumu un pasludināt Krieviju par teroristisku valsti".

"Oleņivka. Klasiska, ciniska, pārdomāta viltus karoga operācija," savukārt tviterī norādīja Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks. "Plānots trieciens, ko veica Krievijas karaspēks, lai apsūdzētu Ukrainu."

"Mums ir zināms, ka Krievija pārveda daļu Ukrainas aizstāvju uz šo baraku dažas dienas pirms Krievijas puses trieciena un fiksētās apšaudes."

"Šī nozieguma mērķis - informācijas laukā diskreditēt Ukrainu partneru priekšā un noraut ieroču piegādes. Bet visupirms tā ir tīša, ciniska, pārdomāta ukraiņu gūstekņu masu slepkavība, kam nepieciešama skrupuloza izmeklēšana. Pieprasām ANO un starptautisko organizāciju reakciju," uzsvēra Podoļaks.

Kā pavēstīja ģenerālprokurora preses dienests, "Ģenerālprokurora biroja prokurori sākuši pirmstiesas izmeklēšanu par likumu un kara paražu pārkāpšanas faktu".

Oleņivkas cietumā krievu iebrucēji prettiesiski ieslodzījumā turējuši mierīgos iedzīvotājus un Ukrainas Bruņoto spēku karavīrus, teikts paziņojumā.